Coach Ruth krijtbord

Leerling & Studenten

Ben jij een leerling die vastloopt op school of ergens mee zit? Fijn dat je op deze site wat rondkijkt. Bij de balkjes vind je enkele problemen, uitspraken, gevoelens en gedachtes van leeftijdgenootjes. Deze situaties zijn anoniem beschreven vanuit de ik-vorm of jij-vorm. Herken jij je ook in wat deze situaties beschrijven en wil je graag iets veranderen? Een oplossing kunnen we samen bedenken. Een luisterend oor, begeleiding en ondersteuning bij alle schoolse zaken behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk is er ruimte om persoonlijke ervaringen te bespreken.

studenten foto 1, Coach Ruth

Over "help... kon ik maar vluchten"

Bij elk vak worden er toetsen afgenomen. Voor elke toets ben je zenuwachtig, bij het inplannen en bij de voorbereidingen. En erger nog tijdens het maken van de toets heb je een Black-out. De stress is dan nog niet voorbij, het cijfer moet nog bekend gemaakt worden. Een presentatie in de klas moeten doen, geeft je zo veel paniek dat je er lichamelijke klachten krijgt. Denk je vaak: "ik kan het toch niet!" Herken je jezelf hierin? Stuur mij een berichtje voor een luisterend oor. Samen werken we aan het verminderen van stress en faalangst en bouwen we aan je zelfvertrouwen.

Over "niet lekker in je vel zitten"

Ben jij die grappige leerling die denkt: “Haha lach je om mij? Als je mij werkelijk kent, dan is lollig doen een masker voor mijn 'ware ik'." Of ben jij die stille leerling die zich zo rot voelt: "zwart is mijn dag, ik ben zo vreselijk down, waarom kom ik mijn bed nog uit?!" Heb je al veel meegemaakt en zitten je emoties je regelmatig in de weg? Of is door de lock-down je wereldje erg klein geworden? Hebben gebeurtenissen op jou een negatieve invloed waardoor je je erg alleen voelt. Vraag mij om jouw vertrouwenspersoon te zijn.

Over “help... ik weet niet wat ik moet doen.”

Je zegt: “Waar is mijn tijd gebleven. Nog een toets Ak, nog voetbal, nog woordjes stampen, kamer opruimen. Help... waar moet ik beginnen” Je vind het lastig om te starten met je huiswerk. Een groot werkstuk, een proefwerk leren, het is allemaal zo veel. Het lukt je niet om alle toetsen op tijd te leren en het overzicht krijgen over alle schooltaken is moeilijk. Meestal plan je het maken en leren vlak voor de deadline. Wil je weten hoe je kunt leren leren en leren om minder chaos in het hoofd te hebben over schooltaken? Laat het mij maar weten. Graag help je daarbij.

Over "help... wat moeilijk"

Je schrikt bij moeilijke vakken: “help... ik snap er niks van”. Het is je niet gelukt om alle leerstof van het vorige jaar onder de knie te krijgen. De concentratie vasthouden voor de online lessen is voor jou erg lastig gebleken en in de lessen op school blijkt dat je niet alles volgt wat de docent verteld. Bij je klasgenoten lijkt alles makkelijk te gaan en lukt het hen altijd om hun huiswerk te maken en bij toetsen zijn zij goed voorbereid. Wil je een inhaalslag maken of een vak bijspijkeren, laat het mij via een berichtje dan even weten? Een aantal bijlessen geven doe ik graag.